fbpx

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a munkavégzés törvényes feltétele a munkakörödnek megfelelő, érvényes elsőfokú munkaköri orvosi alkalmassági vélemény megléte, bizonyos munkakörökben (pl.: pultozás) pedig Egészségügyi Kiskönyv (továbbiakban EÜ Kiskönyv) és tüdőszűrő vizsgálat megléte.

Figyeld az alkalmasság lejárati idejét, és ha szükséges, kezdd el időben a megújítás folyamatát, hiszen a munkaköröd betöltéséhez szükséged van rá. A dokumentumok érvényességi ideje 1 év. A vizsgálat elvégzéséhez kérd háziorvosod segítségét vagy látogass el a BME foglalkozás-egészségügyi üzemorvosához, Dr. Loványi-Varga Tiborhoz.

A vizsgálatról szóló igazolás megszerzésének menete:

 1. Amennyiben a választott orvosod igényli, kérj tőlünk egy beutalót a vizsgálathoz.
 2. Menj el a vizsgálatra a választott orvoshoz. Ne felejtsd el a következőket magaddal vinni a rendelésre: személyazonosító igazolvány, lakcím- és TAJ kártya. A vizsgálat díja önköltséges, annak összegéről érdeklődj az illetékes üzemorvosnál.
 3. A kapott igazolás bemutatása iskolaszövetkezetünknek.

EÜ kiskönyv esetében:

 1. Tüdőszűrés az illetékes egészségügyi állomáson.
  Ne felejtsd el a következőket magaddal vinni a rendelésre: személyazonosító igazolvány, lakcím- és TAJ kártya. (A vizsgálat diákmunka esetében ingyenes.)
 2. A pár napban, míg vársz a tüdőszűrés eredményére, szerezz be egy EÜ kiskönyvet valamelyik papír-írószerboltból.
 3. A kapott tüdőszűrő leletekkel látogasd meg valamely foglalkozás-egészségügyi üzemorvost, hogy elvégezze a még szükséges vizsgálatokat, valamint az EÜ kiskönyvedbe bejegyezze azok eredményét.
  Ne felejtsd el a következőket magaddal vinni a rendelésre: személyi igazolvány, lakcím- és TAJ kártya, illetve az EÜ Kiskönyved. A vizsgálat díja önköltséges, annak összegéről érdeklődj az illetékes üzemorvosnál.
 4. EÜ Kiskönyv bemutatása, érvényesítése irodánkban. Amennyiben rendelkezel már érvényes munka-alkalmassági vizsgálatról szóló igazolással vagy EÜ kiskönyvvel, de még nem mutattad be nekünk, kérjük, hogy feltétlenül pótold.

A munkaköri egészségügyi követelményekért és további információért fordulj hozzánk bizalommal!