fbpx

Diákmunka vállalás és belépés feltételei:

 • Munkát vállalni 15 éves kortól szülői engedéllyel iskolai tanszünetben, 16 éves kortól szülői engedéllyel bármikor lehet,
 • Nappali tagozatos, aktív vagy 25. életév betöltése előtt passzív hallgatói jogviszony és ennek igazolása,
 • Belépési nyilatkozat elfogadása,
 • Szövetkezeti részjegy jegyzése,
 • elsőfokú munkaköri orvosi alkalmassági vélemény, vagy egészségügyi kiskönyv

A nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói státuszod igazolása, az adott félévre vonatkozó, oktatási intézmény által kiállított, eredeti igazolás leadásával vagy az adott félévre érvényesített diákigazolványod bemutatásával történik. Tagjainknak félévente le kell adnia az adott félévre érvényes iskolalátogatási igazolásukat vagy be kell mutatniuk érvényes diákigazolványukat. Nappali tagozatos tanulói jogviszonyod megszűnése esetén a diákigazolványodra való jogosultság idejéig tudsz diákmunkát vállalni. (Őszi félév esetében március 31.-ig, tavaszi félév esetében október 31.-ig.)

A diákmunka megkezdése előtt a beiratkozási nyilatkozat mellett a munka részleteit tartalmazó megállapodást (munkaszerződést) kell elfogadnod.
Az iskolaszövetkezetbe való belépést és szerződéskötést már teljesen online, ügyfélkapunkon keresztül is el tudod végezni, így nincs szükség személyes megjelenésre az irodánkban! Az ügyfélkapu regisztráció nem minősül iskolaszövetkezeti tagságnak!

A szövetkezeti részjegy megvásárlásával válsz jogilag is taggá. Minden tagnak azonos a tulajdoni hányada a szövetkezetben. A részjegy ezt a tulajdonjogot testesíti meg, és jogosít a tagi jogok gyakorlására. A részjegy 1500 Ft-os részét az első fizetésedből vonjuk le. Fontos, hogy ez nem tagdíj, így ezt az összeget csak egyszer kérjük Tőled. Amennyiben a szövetkezetből kilépsz, a részjegy befizetett részét visszakapod.

A feladatteljesítés törvényes feltétele a feladatkörödnek megfelelő, érvényes elsőfokú munkaköri orvosi alkalmassági vélemény, bizonyos feladatkörökben (pultos, élelmiszerbolti eladó, stb.) pedig Egészségügyi Kiskönyv és tüdőszűrő vizsgálat megléte.

Aktuális egészségügyi vizsgálatokkal kapcsolatos hirdetményünket itt érheted el.

Belépéshez a következőkre lesz szükséged:

 • Aktuális félévre vonatkozó, aktív vagy passzív, nappali tagozatos hallgatói jogviszonyról szóló igazolás eredeti (nem fénymásolt) példánya vagy érvényes diákigazolvány aktív jogviszony esetén,
 • Adóazonosító jel,
 • Társadalombiztosítási azonosító jel (TAJ kártya),
 • A következő arcképes igazolványok egyike: személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány,
 • Saját névre szóló bankszámlaszám,
 • Egészségügyi igazolás

A jövedelmed kifizetése:

Az elvégzett munka után járó béredet havonta utaljuk a bankszámládra. Ennek időpontja megállapodás szerint a munkavégzést követő hónap 15. napja, de általában már 10-éig megtörténik. Amennyiben ez munkaszüneti napra esik, akkor az ezt megelőző utolsó munkanap.
Fontos, hogy a bankszámla a saját nevedre szóljon, mert ellenkező esetben a bank visszautasíthatja a tranzakciót.
Az ügyfélkapudban elérhetőek a havi fizetési jegyzékeid. A bérjegyzéken a bruttó összeget tüntetjük fel, amiből jogszabálynak megfelelően levonásra kerül a személyi jövedelemadó, mely mindenkor 15%.

Az adóbevallással kapcsolatos tudnivalókat megtalálod az Adózás menüpont alatt.

A kilépéssel kapcsolatos tudnivalókat itt találod.

Amennyiben a leírtakkal kapcsolatban kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Jó tanulást és jó munkát kívánunk!