fbpx

Diákmunka vállalás és belépés feltételei:

 • Munkát vállalni 15 éves kortól szülői engedéllyel iskolai tanszünetben, 16 éves kortól szülői engedéllyel bármikor lehet,
 • Nappali tagozatos, aktív vagy 25. életév betöltése előtt passzív hallgatói jogviszony és ennek igazolása,
 • Belépési nyilatkozat kitöltése,
 • Szövetkezeti részjegy jegyzése,
 • Orvosi munkaalkalmassági vizsgálat eredménye vagy egészségügyi kiskönyv

A nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói státuszod igazolása, az adott félévre vonatkozó, oktatási intézmény által kiállított, eredeti igazolás leadásával vagy az adott félévre érvényesített diákigazolványod bemutatásával történik. Tagjainknak félévente le kell adnia az adott félévre érvényes iskolalátogatási igazolásukat vagy be kell mutatniuk érvényes diákigazolványukat. Nappali tagozatos tanulói jogviszonyod megszűnése esetén diák igazolványod érvényességi idejéig vagy jogosult diákmunkát vállalni. (Őszi félév esetében október 31., tavaszi félév esetében március 31.)

A diákmunka megkezdése előtt a beiratkozási nyilatkozat kitöltése mellett munkaszerződést és megállapodást kell aláírnod. A munkaszerződés aláírásával a szövetkezet és közted, a tagi jogviszonyon kívül, munkaviszony jön létre.

A szövetkezeti részjegy megvásárlásával válsz jogilag is taggá. Minden tagnak azonos a tulajdoni hányada a szövetkezetben. A részjegy ezt a tulajdonjogot testesíti meg, és jogosít a tagi jogok gyakorlására. A részjegy 1500 Ft-os részét az első fizetésedből vonjuk le. Fontos, hogy ez nem tagdíj, így ezt az összeget csak egyszer kérjük Tőled. Amennyiben a szövetkezetből kilépsz, a részjegy befizetett részét visszakapod.

A munkavégzés törvényes feltétele a munkakörödnek megfelelő, érvényes munka-alkalmassági egészségügyi vizsgálatról szóló igazolás, bizonyos munkakörökben (pultos, élelmiszerbolti eladó, stb.) pedig Egészségügyi Kiskönyv és tüdőszűrő vizsgálat megléte.

Aktuális egészségügyi vizsgálatokkal kapcsolatos hirdetményünket itt érheted el.

Belépéshez a következőket mindenképpen hozd magaddal:

 • Aktuális félévre vonatkozó, aktív vagy passzív, nappali tagozatos hallgatói jogviszonyról szóló igazolás eredeti (nem fénymásolt) példánya vagy érvényes diákigazolvány aktív jogviszony esetén,
 • Adóazonosító jel,
 • Társadalombiztosítási azonosító jel (TAJ kártya),
 • A következő arcképes igazolványok egyike: személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány,
 • Saját névre szóló bankszámlaszám,
 • Egészségügyi igazolás

A jövedelmed kifizetése:

Az elvégzett munka után járó béredet havonta utaljuk a bankszámládra. Ennek időpontja a munkavégzést követő hónap 10. napja. Amennyiben ez munkaszüneti napra esik, akkor az ezt megelőző utolsó munkanap.
Fontos, hogy a bankszámla a saját nevedre szóljon, mert ellenkező esetben a bank visszautasíthatja a tranzakciót.
Minden hónapban, a beiratkozáskor megadott e-mail címedre megküldjük az előző havi fizetési jegyzéked. A bérjegyzéken a bruttó összeget tüntetjük fel, amiből jogszabálynak megfelelően levonásra kerül a személyi jövedelemadó, mely mindenkor 15%.

Az adóbevallással kapcsolatos tudnivalókat megtalálod az Adózás menüpont alatt.

A kilépéssel kapcsolatos tudnivalókat itt találod.

Amennyiben a leírtakkal kapcsolatban kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Jó tanulást és jó munkát kívánunk!