Adózás

A munkavégzés bármely formájához szükséges, hogy rendelkezz adóazonosító jellel.

Amennyiben még nincs, az adókártya igényléséhez a T34-es nyomtatványt kell kitöltened és eljuttatni az adóhatósághoz. A nyomtatvány beszerezhető az ügyfélszolgálatokon vagy letölthető a NAV adózási honlapjáról (www.nav.gov.hu) a ”Nyomtatványkitöltő programok” menüpont alatt. Az igénylés ingyenes.

A foglalkoztatás legjellemzőbb esete, amikor munkaszerződés alapján munkaviszony keretében végzel munkát. A személyi jövedelemadóról szóló törvény nem különbözteti meg a diákok munkavállalását, ezért adózási szempontból a diákok munkaviszonyból származó jövedelme ugyanúgy bérjövedelemnek tekintendő, mint bármely más munkavállaló esetében. A bérjövedelem nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, amellyel szemben költséget nem számolhatsz el. A MISZISZ az általános szabályok szerint köteles levonni és megfizetni a személyi jövedelemadó-előlegedet. Az összevont adóalap után fizetendő adó mértéke 2016. januárjától 15%.

A MISZISZ igazolást készít a fizetésed összegéről, a levont személyi jövedelemadó előlegedről, az egyéni járulékodról, melyet az adóévet követő év január 31-ig, adóévi összesített munkáltatói igazolás (M30) formájában kiállít részedre. Az igazolás alapján tudod elkészíteni az adóbevallásodat.

NAV tájékoztató

Tájékoztató a 2015-s évi SZJA bevalláshoz

Kiegészítés

Amennyiben teljes munkaidőben vállalsz munkát, a részedre megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén, 2016. január 1-jétől, havibér alkalmazása esetén 111 000 forint, órabér alkalmazása esetén 639 forint.

Legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum a teljes munkaidő teljesítése esetén, 2016. január 1-jétől, havibér alkalmazása esetén 129 000 forint, órabér alkalmazása esetén 742 forint.

Munka kategória: Ipari termék és formatervező

Nincs találat? Ez nem jelent semmit, böngészd a többit!

Diákmunkára jelentkezés feltételei és menete

Az iskolaszövetkezet weboldalán kiírt bérek bruttóban értendőek.

Meghirdetett diákmunkáinkra e-mailben jelentkezhetsz (melo@miszisz.hu), a neved, telefonszámod megadásával, a betölteni kívánt pozíció megjelölésével és önéletrajzod csatolásával.

A nagyszámú jelentkezés miatt csak pozitív elbírálás esetén áll módunkban visszajelezni. Ilyenkor, telefonon vesszük fel veled a kapcsolatot.

Ezután várunk személyesen irodánkban, ahol kitöltjük a belépéshez szükséges dokumentumokat, megkötjük a munkaszerződést és a megállapodást. A vállalt feladatot köteles vagy elvégezni.

Amennyiben az adott munkára a helyek már elfogytak, a következő, hasonló munkánál Téged is számításba veszünk.

Amíg nem kapsz pozitív visszajelzést, nézz körül a többi munkaajánlatunk között és jelentkezz, ha valamit szívesen vállalnál.


A munkavállalás feltételei és menete